Aangepast sporten in Tiel

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 10:43

In december heeft een eerste brainstormsessie plaatsgevonden met vijf Tielse sportverenigingen, die aanbod hebben, of op willen zetten voor mensen met een beperking. Het was een inspirerende avond, waarin zij elkaar voorzien hebben van informatie, tips en ideeën. Ook kwam duidelijk naar voren dat er meer aandacht geschonken moet worden aan het bekend maken van het aangepaste sportaanbod. Samenwerking is hierbij noodzakelijk!

De aanwezige sportverenigingen (for DANCE and FUN, Flip Stars, Kromhouters, TEC en Astylos) zijn het er over eens om een gezamenlijke sportdag te organiseren. Inspiratie hiervoor is de Stichting Speciale Voetbaldagen. Een sportevenement voor mensen met een beperking. Deze is veelal gericht op voetbal, maar waarom kunnen we dit niet breder inzetten? 

Op 4 januari heeft er een voorbereidend gesprek plaatsgevonden met Stichting Speciale Voetbaldagen, TEC en SportFriends om de tweede bijeenkomst in goede banen te leiden. Maandag 21 januari staat de vervolg bijeenkomst op de planning. Stichting Speciale Voetbaldagen, Zwaluwe Jeugdactie en Fonds Gehandicaptensport zullen een korte presentatie geven over wat zij kunnen betekenen. Verder wordt het plan wat er ligt met de verenigingen en andere betrokkenen verder uitgewerkt.

Een mooi initiatief om sporten voor iedereen mogelijk te maken!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.