Tiel doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge

Gepubliceerd op 15 maart 2018 om 13:23

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns diabeteszorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september 2018. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (29 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen.

De doelstelling van de BvdGF in 2018 is om op 200 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen.

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven.

In Tiel zijn er vooralsnog 2 locaties waar vandaan gewandeld gaat worden. Dit zijn het ECT Teisterbantlaan en het ECT Passewaaij. Meer informatie wordt verstrekt tijdens de informatieavond op 20 en 22 maart, maar is ook te vinden via www.ecttiel.nl 

ndc2.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.