Informatie bijeenkomst FTS

Gepubliceerd op 10 april 2017 om 13:38

5 april jl. was de ALV van de FTS met daaraan gekoppeld een bijeenkomst over bestuursaansprakelijkheid. De nodige Tielse sportverenigingen waren aanwezig om deze avond bij te wonen.

Bestuursaansprakelijkheid, hoe zit dat precies? De meeste bestuurders bij sportverenigingen vervullen deze functies omdat zij op een bepaalde manier betrokken zijn bij de club. Vaak zijn het ouders van jeugdleden, of senioren leden die een bestuursfunctie bekleden. Zij zien dat de vereniging omhoog zit, willen hun steentje bijdragen en gezien het maar een paar uurtjes per maand aan tijd kost, willen zij het nog wel doen. Maar welke verantwoordelijkheden heb je? Kan je aansprakelijk gesteld worden?

Dit is een onderwerp wat vaak onder belicht is bij verenigingen. Om dit onder de aandacht te brengen en verenigingen van kennis te voorzien, heeft de FTS Bierman Advocaten benadert om over dit onderwerp een bijeenkomst te organiseren. Dhr Thielen van Bierman Advocaten heeft deze avond geleidt. 

Als bestuur heb je een grote verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen binnen de club. Ben je op het moment dat er iets mis gaat aansprakelijk of niet? Tijdens deze avond kwam met een aantal voorbeelden duidelijk naar voren, dat je in veel gevallen als bestuur aansprakelijk gesteld kan worden.

Bijvoorbeeld: voor het zoveel jarig bestaan van de vereniging, wordt er een artiest ingehuurd. Achteraf blijkt dat de kosten voor deze artiest niet betaald kunnen worden. Het bestuur kan hier aansprakelijk voor worden gesteld. 

Het hebben van een bestuursaansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe. Er zijn verschillende mogelijkheden. De FTS zoekt uit wat de mogelijkheden zijn voor bestuursaansprakelijkheidsverzekeringen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.